بررسی دنا و انواع آن - بررسی دنا توربو پلاس اتوماتیک در مجله پارتکده

بعد از موفقیت ایران خودرو در طراحی و عرضه خودرو های ملی همچون سمند، این شرکت شروع به طراحی یک سدان لوکستر، با امکانات بیشتر به نام دنا کرد. این خودرو در سال 1393 در بازار عرضه شد. دنا در 4 مدل طراحی و تولید شده است که از نظر فنی تمامی این مدل ها یکسان هستند و فقط در امکانات و آپشن باهم تفاوت دارند به عنوان مثال لنت ترمز دنا برای تمامی مدل ها یکسان است. دنا را میتوان بهترین پروژه خودرو ملی در بین شرکت های خودروسازی ایرانی دانست که شاید میزان فروش این خودرو با خودرو های ملی ارزان تری مثل تیبا و سمند کمتر است؛ با این وجود خودرو کاملتری به حساب میآید و میتوان دنا را جزء لوکس ترین خودرو ملی حال حاضر در ایران دانست. در این مطلب از مجله پارتکده میخواهیم به بررسی دنا معمولی و بررسی دنا توربو پلاس بپردازیم و تفاوت های این دو را بیان کنیم.
انواع تیپ های دنا
دنا در 4 تیپ مختلف طراحی و عرضه شده است. تفاوت انواع دنا بیشتر در امکانات ظاهری است. همچنین بعد از مدت ها تلاش، ایران خودرو توانست نسخه اتوماتیک دنا را نیز تولید کند و این امر موفقیت بزرگی تلقی میشود. در ادامه مطلب میخواهیم به بررسی انواع دنا و تفاوت انواع تیپ های دنا بپردازیم.
انواع دنا عبارت است از:
دنا EF7
دنا پلاس
دنا پلاس توربو
دنا پلاس توربو اتوماتیک

بررسی دنا معمولی
خودرو دنا همانند بیشتر خودرو های ایران خودرو بر روی پلتفرم پژو 405 ساخته شده است. ابعاد این خودرو دقیقا همانند سمند و 405 است ولی با تغییراتی که در ظاهر این خودرو به وجود آمده است باعث شده تا این خودرو به مراتب از سمند و 405 جذابتر و لوکستر باشد. موتور دنا از نوع موتور ملی به کار رفته در سمند EF7 است. موتور این خودرو قادر به تولید 115 اسب بخار قدرت و 157 نیوتنمتر گشتاور است. طراحی داخلی و کابین دنا از سوناتا الگوبرداری شده است. این خودرو دارای دو کیسه هوا و دیگر امکاناتی نظیر موارد زیر میباشد:
کروز کنترل، شيشه های سولار (ضد اشعه مضر UV خورشيد)، راديوپخش با مانيتور تصويری لمسي با قابليت پخش فايل های صوتي و تصويري، سيستم ناوبري، اینترفیس (interface) فرمان مجهز به دكمه هاي كنترل سيستم صوتي، بلوتوث موبايل، آينههاي جانبي برقي، راهنمادار و تاشونده اتوماتيك، سيستم پاسخگويي به تلفن همراه (بلوتوث)، جابهجايي صندلي هاي راننده و سرنشين جلو بصورت برقي، سامانه تهويه مطبوع اتوماتيك، سامانه كمك پارك عقب (سنسور دنده عقب)، قابليت دسترسي به صندوق عقب از داخل اتاق و زيرآرنجي جلو و عقب.
شاید این آپشن ها برای خودرو های خارجی کاملا طبیعی باشد ولی برای یک خودرو ملی در سال 1393 که بیشتر خودرو های تولیدی در ایران حتی کیسه هوا هم نداشتند، پیشرفت بزرگی به حساب میآید.
مطالب مرتبط با بررسی خودرو

بررسی دنا توربو پلاس
دنا توربو پلاس در سال 1396 و بعد از دنا پلاس در بازار عرضه شد. این مدل از انواع دنا قدرتمندتر و با امکانات بیشتری نسبت به مدل های قبلی دنا است. این تیپ از انواع دنا دارای موتور EF7 به همراه توربو شارژ است تا از شتاب و سرعت بهتری برخودار باشد. همچنین امکانات جانبی دیگری نیز از جمله سانروف، رینگ های آلومینیومی و کیسه هوا های جانبی به این مدل از دنا اضافه شد. بعد از موفقیت ایران خودرو در طراحی دنا توربو پلاس، این کارخانه اقدام به طراحی نسخه اتوماتیک این خودرو کرد تا مشتریان خودرو های اتومات ارزان قیمت را نیز که بیشتر به دنبال خرید خودرو های چینی بودند، به خود جذب کند. البته برخلاف نسخه دستی دنا توربو پلاس، نسخه اتوماتیک آن دارای برخی معایب و ایرداتی در جعبه دنده است. تغییر دنده های کند و همچنین ایراد در دنده معکوس از جلمه معایب دنا توربو پلاس اتوماتیک است که باعث نارضایتی دارندگان این خودرو میباشد.
همچنین ایران خودرو در ادامه تولید انوع تیپ های دنا قصد دارد دنا توربو پلاس اتوماتیک هیبریدی طراحی کند تا بتواند در زمینه خودرو های هیبریدی هم حرفی برای گفتن داشتن باشد. البته با توجه به سابقه شرکت ایران خودرو، تولید و طراحی موفقیت آمیز این طرح کمی بعید به نظر میرسد.
مطالب مرتبط: بررسی معایب دنا معمولی و دنا پلاس در فروشگاه پارتکده
تفاوت دنا تیپ ۱ و ۲
دنا معمولی در دو تیپ در بازار عرضه شد. برخلاف تصور که عموما شاهد برخی تفاوت های فنی و ظاهری در تیپ های مختلف یک خودرو بودیم، تنها تفاوت دنا تیپ 1 و 2 در رنگ تریم داخلی میباشد؛ به طوری که در دنا تیپ 1یک رنگ و در دنا تیپ 2 دو رنگ است و به جز این مورد تفاوتی وجود ندارد. بنابراین دنا تیپ 1 و 2 در مشخصات فنی و ظاهری و داخلی یکسان هستند و دلیلی برای این که قیمت یکی بیشتر از دیگری باشد وجود ندارد.
دیدگاه ها:
دیدگاهی ثبت نشده است