بررسی معایب تیبا در فروشگاه لوازم یدکی پارتکده

در سال 1387 شرکت سایپا برای رقابت با ایران خودرو اقدام به طراحی و تولید خودرو ملی با عنوان تیبا کرد. میتوان گفت تیبا تنها رقیب پراید است و البته دلیل تفاوت قیمتی تیبا با پراید، وجود امکاناتی همچون تهویه مطبوع و باکس عینک است. تیبا در بیشتر لوازم یدکی با ریو یکی است. برای مثال لنت ترمز تیبا و ریو مشترک است اما برخلاف تصورات عموم، موتور تیبا با موتور ریو یکی نسیت و در واقع از موتور پراید در تیبا استفاده شده است که کمی تقویت شده و خروجی بهتری دارد. معایب تیبا کم نیستند ولی اگر بخواهیم با توجه به قیمت این خودرو به معایب آن بپردازیم؛ به چند موردی برخورد خواهیم کرد که در ادامه این مطلب از مجله پارتکده قصد داریم به بررسی این معایب تیبا صندوقدار و هاچبک بپردازیم.
معایب تیبا صندوقدار
در این بخش به چند نقص تیبا صندوقدار پرداخته شده است.
طراحی ظاهری
طراحی ظاهری تیبا چیزی به نام زیبایی در خود ندارد، البته از خودرویی که رقیب پراید است، توقع بیشتری نمیرود. به غیر از چراغ های جلو، در نمای روبرویی خودرو بخش خوب دیگری دیده نمیشود. جلوپنجره تیبا ساده و کوچک است و طراحی خوبی ندارد؛ همچنین سپر ها نیز بیش از حد ساده هستند. استفاده از خطوط منحنی وار بیش از حد، باعث شده که خودرو همان جذابیت کمی را هم که داشته از دست بدهد. خودرو در کل فرم منحنیواری دارد که سایپا در مدل فیسلیفت، سعی کرده از آن کم کند.
در نمای جانبی، لاستیکهای سایز کوچک باعث شدهاند با صحنه خوبی روبرو نشویم. خطوط جانبی روی بدنه اگر ظریفتر بودند، میتوانستند کمی تاثیر بر روی چهره این خودرو بگذارند. آینه های جانبی نیز طراحی جالبی ندارند. در بخش عقب نیز سپر تیبا چنگی به دل نمیزند و اصلا بر روی آن کار نشده است. در طراحی چراغ های عقب از مزدا الهام گرفته شده است که احتمالا طراحان مزدا با شنیدن و دیدن این بخش از تیبا، دچار حمله قلبی خواهند شد!
مطالب مرتبط: قطعات مشترک ریو و تیبا
طراحی داخلی و جنس کابین
در طراحی داخلی تیبا، تمام فکر طراحان به سمت یک کابین بهتر از پراید بوده است. برای همین این کابین فقط از پراید بهتر طراحی شده و خلاقیت زیادی در آن دیده نمیشود. تمام بخش های داخلی با خطوط منحنی وار طراحی شدهاند و حتی در بخشهای کوچکی مانند غربیلک فرمان نیز خلاقیت و زیبایی دیده نمیشود. اوج کیفیت داخلی تیبا و تلاش سایپا برای ارائه یک محصول در حد و اندازه جهانی، در مصالح استفاده شده در کابین دیده میشود. پلاستیک خشک و بی کیفیت فضای داخلی تیبا نیز یکی از معایب فضای داخلی این خودرو است.
صندلی های تیبا چندان راحت نیستند و نسبت به دیگر خودرو ها در رنج قیمتی کمی بالاتر احساس راحتی خوبی ندارند. از لحاظ دید داخلی خودرو، بازهم تیبا مشکل دارد و ستون های مجاور شیشه جلو، مانع دید کافی شما میشوند و این یعنی کاهش ایمنی در هنگام رانندگی.
موتور تیبا
تیبا مجهز به پیشرانه 1.5 لیتری 4 سیلندر است که توانایی تولید 87 اسب بخار قدرت را دارد. این میزان قدرت برای حمل تیبا شاید مناسب باشد اما نمیتوان توقع زیادی از آن داشت. البته باید بگوییم که این پیشرانه از موتورهای خودرو های پراید قویتر است. مشکل اصلی این پیشرانه زمانی مشخص میشود که شما استارت میزنید و قصد حرکت دارید. صدای موتور به خصوص زمانی که دور موتور بالا میرود بسیار زیاد و گوش خراش است و عایق بندی نادرست خودرو و بیکیفیت موتور میتواند دلیل سر و صدای زیاد پیشرانه باشد. به طور کل باید بگوییم که موتور تیبا به جای قدرت زیاد، صدای زیادی دارد و اگر به جای این صدا، بر روی قدرت تمرکز شده بود احتمالا با یک تیبای پرنده روبرو میشدیم!
مطالب مرتبط با تیبا
گیربکس تیبا
گیربکس این خودرو بیش از حد خشک عمل میکند و دندهها به درستی جا زده نمیشوند البته با مراجعه به نمایندگی های خدمات پس از فروش با یک جمله همیشگی روبرو خواهید شد؛ مسئولان میگویند، عادی است و به مرور زمان برطرف میشود. بعد از گذشت مدتی شما حس میکنید دنده ها بهتر جازده می شوند ولی درواقع شما به این گیربکس عادت کردهاید و تغییری در آن ایجاد نشده است.
هندلینگ تیبا
وزن کم و سایز نامناسب چرخ ها باعث می شود تیبا در پیچ ها چندان مناسب عمل نکند و چسبندگی خودرو بر روی آسفالت نیز کمی دلهرهآور باشد. البته بهتر از پراید است اما بازهم اطمینان چندانی ندارد. همچنین کورس کم فرمان کاملا قابل تشخیص است و زمانی که شما قصد دور زدن با این خودرو را دارید، این نقص کاملا مشهود می شود.

معایب تیبا هاچبک
تیبا 2 یکی از خودروهای هاچبک شرکت سایپا است که اولین بار در سال 1393 توسط این شرکت به بازار معرفی شد. درواقع در سال 1387، سایپا اولین سری تیبا را تنها به صورت صندوقدار به بازار عرضه کرد. کمی بعد شرکت سایپا تصمیم گرفت با حذف صندوق عقب تیبا، تیبا 2 را به بازار معرفی کند. در ساخت تیبا 2 سنت دیرینه خودروسازان داخلی به خوبی دیده میشود و این یعنی با نگاه به این خودرو، شاهد تفاوتهای چشمگیری نسبت به مدل قبلی نخواهیم بود؛ در واقع بزرگترین وجه تمایز تیبا هاچبک با نمونه صندوقدار را باید همان حذف صندوق عقب دانست.
قیمت نسبتا کم این خودرو را باید مهمترین و بزرگترین ویژگی رقابتی تیبا 2 در مقایسه با سایر هاچبک های موجود در بازار دانست؛ زیرا این خودرو در حوزه هایی همچون توان فنی، فضای سرنشینان، طراحی و... در مقایسه با اغلب خودرو های روز بازار حرف چندانی برای گفتن ندارد. در ادامه به برخی از معایب تیبا 2 خواهیم پرداخت.
مطالب مرتبط: مقایسه پراید و تیبا
ایمنی کم تیبا 2
علاوه بر خود معایب تیبا که قبلتر گفته شد؛ تیبا 2 ایمنی کمی هم دارد. تیبا 2 نیز همچون سایر خودرو های تولید شده در داخل کشور، تاکنون در هیچ یک از موسسات ایمنی شاخص مورد بررسی قرار نگرفته است؛ بنابراین راهی وجود ندارد که بتوان با اطمینان از میزان امنیت و استحکام این خودرو صحبت به میان آورد. از بحث ایمنی این خودرو که بگذریم، باید گفت که تیبا 2 در بخش ایمنی تنها به تجهیزاتی همچون دو کیسه هوا (یکی برای راننده و یکی برای سرنشین) مجهز شده است. چرخ های باریک و کوچک تیبا 2 نیز باعث کاهش فرمانپذیری آن در پیچ ها و سرعت های بالا میشود؛ همچنین کیفیت نامطلوب سیستم ترمز این خودرو نیز میتواند امنیت ناچیز تیبا 2 را تحت تاثیر خود قرار دهد.

تیبا بهتر است یا تیبا 2
زمانی که تیبا از کارخانه سایپا سر بیرون آورد انتظار میرفت به زودی جایگزین پراید قدیمی و نه چندان محبوب دومین برند خودروساز کشور شود. هدف سایپا از تولید تیبا و تیبا 2 ارائه محصولی دیگر در کنار پراید و با قیمتی کم بود، هر چند که با افزایش نجومی قیمت خودرو تمام هدف و سیاستگذاری تولید تیبا نیز بر باد رفت.
تیبا ۲ در حقیقت نمونه هاچ بک شده تیبا صندوق دار است و با وجود شباهت بسیار بالای این محصول با تیبا، محبوبیت بیشتری دارد. تیبا در سال ۱۳۸۷ و تیبا ۲ در سال ۱۳۹۳ به بازار خرید و فروش ایران راه پیدا کرد. میتوان ازین دو خودرو به عنوان دو قلوی ناهمسانی یاد کرد که کمترین تفاوت ممکن در ظاهر را دارند. تقریبا هیچ تفاوتی در تیبا سدان و تیبا هاچبک وجود ندارد و اگر پراید هم به فرایند مقایسه وارد کنیم,؛ تنها میتوان گفت تیبا کمی از پراید قوی تر است.
پس اگر بودجه شما محدود است ولی به دنبال خودرویی جوان پسندتر میگردید تیبا ۲ با نمای هاچبک خود انتخاب مناسبتری است. اما در مقام مقایسه نمیتوان تفاوت ملموسی بین این دو خودرو پیدا کرد.
مطالب مرتبط با تیبا
دیدگاه ها:
دیدگاهی ثبت نشده است