7 نکته کلیدی در مراقبت از سیستم ترمز پراید

ترمز یکی از مهمترین قطعات اتومبیل است که عدم عملکرد درست آن باعث خسارات سنگین مالی و جانی میشود. به همین دلیل راننده باید هر مشکلی که در سیستم ترمز وجود دارد را سریعا شناسایی و رفع نماید تا از وقوع اتفاقات جبران ناپذیر جلوگیری کند. بدیهیست با نگهداری مناسب از سیستم ترمز ماشین، میتوان از خراب شدن آن جلوگیری کرد. همچنین نگهداری مناسب از سیستم ترمز موجب افزایش طول عمر قطعات این سیستم و صرفه جویی در هزینه ها میشود. در مطلب بررسی قیمتی لوازم یدکی پراید نگاهی اجمالی به خودرو پراید و توزیع لوازم یدکی این خودرو در بازار ایران داشتیم. در این مطلب از مجله پارتکده به نحوه نگهداری و مراقبت از لنت ترمز پراید پرداخته میشود.
لنت ترمز پراید
پراید به ذلیل به صرفه بودن نسبت به دیگر خودرو ها یکی از پر فروش ترین خودرو ها در بازار ایران است. خرید قطعات یدکی مناسب و باکیفیت این خودرو یکی از مهم ترین دغدغه های صاحبان آن است. لنت ترمز پراید یکی از قطعاتی است که بدست کمپانی های گوناگون با اسم و برند های متفاوتی فرآوری میشود. بنابراین گزینش و خرید بهترین لنت ترمز پراید میتواند فرآیندی زمانبر برای مصرف کنندگان باشد. پیشنهاد کارشناسان فروشگاه اینترنتی پارتکده با توجه به نحوه مصرف شما از لنت متفاوت است. برای روشن شدن این مساله که چه نوع لنتی برای خودروی پراید شما مناسب است پیشنهاد میشود مطلب چگونه لنت ترمز مناسب انتخاب کنیم را در مجله پارتکده مشاهده کنید. با این حال میتوان گفت برند لینکس برای لنت ترمز پراید باتوجه به نوع کارکرد اکثریت جامعه ایران ازین خودرو پیشنهاد میشود
اگر به دنبال تعویض لنت ترمز پراید خود با توجه به بهترین و با صرفه ترین محصول هستید بر روی این لینک کلیک کنید.

مراقبت از سیستم ترمز پراید
این جمله معروفی است: «پیشگیری بهتر از درمان است». این حرف درباره خودرو ها و اتومبیل ها نیز صدق میکند. در بسیاری از مواقع با چک کردن و رسیدگی ساده به خودروی شخصیتان، که زمان زیادی را نیز از شما نمیگیرد، احتمال خرابی خودرو به خصوص در هنگام مسافرت های طولانی، کاهش چشمگیری خواهد داشت. در موضوع مراقبت و نگه داری از سیستم ترمز خودروهای شخصی خود، به خصوص خودروی سواری پراید، ۷ نکته و اقدام اساسی وجود دارد که با انجام هر کدام از این موارد که نه زمان و نه انرژی زیادی از شما نمیبرد؛ میتوان عمر سیستم ترمز و قطعات آنرا افزایش داد. در ادامه به توضیح این 7 اقدام کلیدی پرداخته خواهد شد.
۱- بازدید های مقطعی سیستم ترمز پراید: بهتر است روغن ترمز هر دو سال یکبار تعویض گردد. در زمانی که از خودرو پراید خود در نقاط کوهستانی و یا دارای آب و هوای با رطوبت بالا استفاده میکنید، مطلوب است این روغن هر سال عوض شود. در هر ۱۰ هزار کیلومتر رانندگی باید سطح روغن ترمز، پدال ترمز، کیفیت کار بوستر و ترمز دستی بازدید شود. همچنین در هر ۲۰ هزار کیلومتر لازم است اتصالات، شیلنگ های ترمز، لوله ها، نیروی ترمز، ترمز کاسه ای و دیسکی مورد بازدید قرار گیرد.
۲- بازدید روغن ترمز: دقت نمایید که سطح روغن ترمز به علامت MAX بر روی منبع ذخیره روغن ترمز نزدیک و همسطح باشد. در غیر این صورت، به همان اندازه که روغن ترمز از این علامت کمتر است، به همان مقدار، روغن ترمز ( از همان رنگ و نوع) را اضافه کرده و سیستم را از نظر نشتی روغن ترمز نیز چک کنید.
مشخصات روغن ترمز: DOT-3 یا همان روغن زرد رنگ DOT-4 یا همان روغن آبی رنگ

۳- بازدید ترمز دستی: با نیروی مساوی با ۱۰ کیلوگرم، اهرم ترمز دستی را کشیده و بخش کورس آن را امتحان کنید. بخش کورس، حرکت ۶ الی ۸ دندانه است. هنگامی که صدای تیک ترمز دستی شنیده میشود. بهتر است که با کشیدن ترمز دستی، حتی به اندازه یک دندانه (تیک)، چراغ قرمز هشدار دهنده (Break) بر روی آمپر روشن شود.
۴- بازدید شلنگ های ترمز: شلنگ خلاء، سوپاپ مکشی و اتصالات را از منظر خرابی، ساییدگی و نشتی مرور چک کنید.
۵- امتحان کردن کیفیت کار بوستر ترمز: در مرحله اول، زمانی که موتور خودرو خاموش است، چند بار پدال ترمز را فشار دهید تا مطمئن شوید که دیگر مقدار حرکت پدال تغییر نمیکند. در حالی که پدال را نگه داشتهاید، موتور را استارت بزنید. زمانی که استارت میزنید، پدال باید کمی پایین برود.
در مرحله دوم، وقتی موتور را استارت زدید، پس از دو دقیقه آن را خاموش کرده و یک نیروی معمولی به پدال وارد نمایید. اگر پدال ابتدا تا انتها خوابید و پس از هر بار فشار دادن، از دفعه قبلی کمتر خوابید، این نشان دهنده سالم بودن بوستر است. در صورت مشاهده هرگونه اشکال، شلنگ خلاء و یا سوپاپ یک طرفه را بازدید نمایید. همچنین سالم بودن اتصالات را نیز بررسی کنید.
در مرحله سوم، دوباره موتور را استارت بزنید. نیرویی معمولی به پدال وارد کنید و در حالتی که پدال را نگه داشته اید، موتور را خاموش کنید. ۳۰ ثانیه پدال را نگه داشته و در صورت ثابت ماندن ارتفاع پدال، بوستر مشکلی ندارد.
۶- بازدید ترمز کاسه: در این مرحله کار سیلندر ترمز چرخ و نشتی احتمالی آن را چک کنید. لنت هیچ گونه ساییدگی و یا آسیب دیدگی نداشته باشد. لنت ترمز در حالت استاندارد، ۱ میلیمتر و قطر داخلی کاسه چرخ، ۱۷۰ میلیمتر است.
۷- چک کردن ارتفاع پدال ترمز: فاصله مرکز سطح لاستیک روی پدال تا سینی جلو، باید بین ۲۰ سانتی متر باشد.
دیدگاه ها:
دیدگاهی ثبت نشده است